Sevärdheter runt Gnosjö/Gislaved

High Chaparral

Letar du efter det stora äventyret? Då har du kommit till rätt ställe. Här på High Chaparral finns fängslande shower, fascinerande hjältar och skurkar, salooner med god mat och dryck och massor av andra upplevelser. Sätt på dig bootsen, hoppa upp på hästen och ladda knallpulverpistolen. För nu är du i Vilda Västern!

Mer info

Store Mosse Nationalpark

Välkommen till Sveriges största myrområde söder om Lappland! Store Mosse nationalpark bildades 1982 och är hela 7 740 hektar stor. Här finns flera nordliga växtarter och några av norrlandsmyrarnas fåglar. Store Mosse har ett flertal vandringsleder. Nationalparken ligger endast 15 minuter med bil från stugan.

Mer info 

Älgpark

År 2004 öppnades älgparken upp för första gången, sedan dess har besökarantalet och intresset för älgparken ökat stadigt. Älgparken är unik och är den enda i sverige som är byggd så att man ska kunna uppleva älgen nära i sin naturliga miljö med sin egen bil. 

Mer info

Isaberg Hestra skidanläggning

Skidåkning på Isaberg i Hestra
Isaberg skidområde är en av Sydsveriges största anläggningar för utförs- och längdskidåkning. Här finns backar som passar både den absoluta nybörjaren och den mer våghalsige skidåkaren. Det finns även möjlighet att pimpla eller åka skridskor på sjöarna som omger Hestraviken.

Mer info

Töllstorpasjön i Gnosjö

Fritidsområdet runt Töllstorpasjön omfattar ca 200 hektar och består huvudsakligen av karakteristisk småländsk natur. Härifrån går vandringsleder till nationalparken Store Mosse och naturreservatet vid Isaberg. Utmed vandringsleden kring Töllstorpasjön finns två vindskydd, en kolarkoja, en grillstuga samt en mängd grillplatser anordnade!

Mer info

Astrid Lindgrens värld

Astrid Lindgren i vimmerby med en yta på 130 000 kvadratmeter. Parken grundades 1981. Där kan man möta många av figurerna från hennes böcker. Miljöerna är skapade utifrån illustrationerna i böckerna, vilket ger alla barn möjlighet att leva sig in i de välkända berättelserna om Pippi Långstrump, Emil i Lönneberga, Karlsson på taket, Madicken, Bröderna Lejonhjärta, Rasmus på luffen, Ronja Rövardotter och många andra av Astrid Lindgrens figurer.

Mer info

 

Isaberg Äventyrspark

Är en höghöjdsbana, lite vad du själv vill göra det till – en rolig fritidsaktivitet för hela familjen… eller en adrenalinfylld utmaning som verkligen testar dina gränser!

Mer info
 

Golf i Hestra

Isaberg Golfklubb i Småland erbjuder två av Sveriges kanske bästa 18-håls golfbanor och är belägen bara tre km från Hestraviken. Isaberg rankas som Sveriges tredje bästa bana i en undersökning med 42000 greenfee spelare. Golf Digest rankade 2013 banan som en av Sveriges 50 bästa och man framhäver speciellt greenerna som får toppbetyg.  

Mer info